Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (2024)

Vandaag o.a.: Excursie vaartocht ‘Het veld in de avond’, Queer Jongerenavondin De Kamer, Westzaanse bingo bij Dorpshuis De Kwaker, de filmklassieker Spoorloos in De Fabriek (foto bovenaan), boekenmarkt Kledingbank Zaanstreek in Wormerveer.

Zaterdag o.a.: Rondleiding bij Fort Krommeniedijk met gidsen Hans en Theo, 2de Kans Kunst: pareltjes in de verkoopbij Zaansgroen, optreden Van Baerle Trio bij MuziekHaven, Another day in Paradise op het Hembrugterrein, Talentengala bij FluXus, Alexander Broussardin de Bullekerk en Molenvaartocht in het Westzijderveld.

Zondag o.a.: Almost ready to take-off in PLAY room, Parkfestival Onderling Genoegen in het Agathepark Krommenie, ‘A Lovely Afternoon in the Parc’ met het Margriet Eshuijs PopKoor in het Wilhelminapark, accordeonorkest Con Piacerein het Mennistenerf, Kofferbakmarkt bij evenemententerrein De Groene Wig en Het licht is de liefde in het Weefhuis.

Vrijdag 5 juli

  • Westzaanse bingo bij Dorpshuis De Kwaker. Aanvang 20.00 uur. Inloop begint om 19.15 uur. Meld jezelf of een groepje aan Aanmelden via bingowestzaan@gmail.com verplicht. Locatie: J.J. Allanstraat 127, Westzaan.
  • De klassieker Spoorloos bij De Fabriek. George Sluizers met Gouden Kalf onderscheiden psychothriller over een verdwijning – naar de roman van Tim Krabbé – werd een klassieker en is nu gerestaureerd. De film begint om 16.20 uur en kaarten kosten € 11,00. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
  • Queer Jongerenavondin De Kamer RAAZ. Sinds mei 2023 heeft Raaz een klein pop-podium te Zaandam, genaamd de Kamer. Op elke eerste vrijdag van de maand is er voor de lhbtiqa+ community een inloop. Er is onder andere karaoke. Van 20.00 tot 23.30 uur. Locatie: De Dam 32A, Zaandam.
  • Boekenmarkt Kledingbank Zaanstreek. Honderden boeken verkrijgbaar voor € 1,00. Ter ondersteuning van de Kledingbank Zaanstreek. Van 9.00 tot 14.00 uur. Ook op 6 juli. De entree is gratis. Locatie: Inzet 108, Wormerveer (Molletjesveer).
  • Excursie vaartocht ‘Het veld in de avond’ vanaf bezoekerscentrum De Poelboerderij. De vaartocht met gids begint om 20.00 uur. Deelname kost € 17,50 (€ 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar). Aanmelden kan door een mail te sturen. Dat kan tot uiterlijk 1,5 uur voor vertrek van de boot. Locatie: Veerdijk 106, Wormer.
  • Talentenconcert bij FluXus.Geannuleerd.

Zaterdag 6 juli

  • Alexander Broussardin de Bullekerk. Met het programma “Le Canzoni Italiane” keert Alexander Broussard terug naar zijn roots. Aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten € 25,00 in de voorverkoop (€ 26,50 aan de deur). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (1)
  • Another day in Paradise van Jeanne Zuiderwijk (theatermaker) op de zolder van de 2e verdieping aan het Hembrugterrein. De voorstelling gaat over huiselijk geweld. Ook op zondag. Maandag is de voorstelling vooral voor zorgverleners, politie en justitie. Aanvang 20.00 uur. Je hoeft alleen een stoel te reserveren á € 2,50. Na de voorstelling kun je zelf bepalen wat je de voorstelling waard vindt. Op de website vindt je meer informatie. Locatie: Affuitenhal 1/Unit 2.03, Zaandam.
  • Het licht is de liefde in het Weefhuis.Een expositie in het kader van de Hollandse Aquarellisten Kring. De expositie is van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. Ook op zondag. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
  • Boekenmarkt Kledingbank Zaanstreek. Honderden boeken verkrijgbaar voor € 1,00. Ter ondersteuning van de Kledingbank Zaanstreek. Van 9.00 tot 14.00 uur. De entree is gratis. Locatie: Inzet 108, Wormerveer (Molletjesveer).
  • 2de Kans Kunst: pareltjes in de verkoopbij Zaansgroen.Een deel van de opbrengst gaat naar de Huttenbouwdorpen in de Zaanstreek. Om er voor te zorgen dat deze zomeractiviteit in de toekomst door kan blijven gaan, is een gezonde financiële basis nodig. Ook op 7, 13 en 14 juli. De verkoopexpositie is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
  • Optreden Van Baerle Trio bij MuziekHaven. Hannes Minnaar, piano, Maria Milstein, viool en Gideon den Herder, cello spelen vanaf 20.00 uur. Zij zullen een contrasterend programma ten gehore brengen. Meer informatie en tickets reserveren kan je hier vinden. Locatie: Papenpad 12, Zaandam.
  • Molenvaartocht in het Westzijderveld. Vereniging De Zaansche Molen houdt vaartochten door het Westzijderveld langs de drie molens van de vereniging. De tocht start bij papiermolen De Schoolmeester aan het Guispad 3 in Westzaan. Er kunnen maximaal 12 personen mee. De kosten voor deze vaartochten: €22,50 voor volwassenen, €17,50 voor kinderen (10-17 jaar) en leden van De Zaansche Molen. De minimum leeftijd voor deze excursie is 10 jaar. Vertrek om 10.00 uur. Ook op 31 augustus. Je kan hier inschrijven.
  • Rondleiding bij Fort Krommeniedijk met gidsen Hans en Theo. De rondleiding is van 13.30 – 14.45 uur en deelname kost € 10,00 voor volwassenen en € 6,75 voor kinderen. Je kan je hier aanmelden. Ook op 20 juli. Locatie: Lagendijk 22, Uitgeest.
  • Science: Bruisende proefjes met CO2! in het HEMlab. Kids in de leeftijd van 7-14 jaar gaan spannende CO2-proefjes doen met ballonnen, vuur, klimaat en cola. Van 15.00 tot 17.00 uur. Op www.hemlab.nl kan je een kaartje reserveren. Ook op 13 juli en 20 juli (andere tijden). Locatie: Barndegat 8, Zaandam.
  • Talentengala bij FluXus.Dit jaar is het thema: ‘Verbeelding’. Inspirerende ervaringen uit de talentenlabs van het afgelopen jaar komen samen. Het thema verbeelding wordt in klanken omgezet. De toegang is gratis. Aanvang 19.00 uur. Toegang gratis. Er wordt gecollecteerd voor War Child. Locatie: Pasveerzaal, FluXus-locatie Muziekschool, Westzijde 148, Zaandam.

Zondag 7 juli

  • ‘A Lovely Afternoon in the Parc’ met het Margriet Eshuijs PopKoor in het Wilhelminapark Wormerveer. Benefietconcert Anna’s huis. Park open vanaf 14.00 uur. Concert begint om 14.30 uur. Entree gratis. Locatie ingang park: Wandelweg 53 of Zaanweg 7, Wormerveer.
Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (2)
  • Another day in Paradise van Jeanne Zuiderwijk (theatermaker) op de zolder van de 2e verdieping aan het Hembrugterrein. De voorstelling gaat over huiselijk geweld. Maandag is de voorstelling vooral voor zorgverleners, politie en justitie. Aanvang 15.00 uur. Je hoeft alleen een stoel te reserveren á € 2,50. Na de voorstelling kun je zelf bepalen wat je de voorstelling waard vind. Op de website vindt je meer informatie. Locatie: Affuitenhal 1/Unit 2.03, Zaandam.
  • Het licht is de liefde in het Weefhuis.Een expositie in het kader van de Hollandse Aquarellisten Kring. De expositie is van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
  • Accordeonorkest Con Piaceretreedt op in het Mennistenerf. Aanvang: 14.30 uur. Zaal open: 14.00 uur. Toegangskaartjes zijn te koop bij de receptie van Mennistenerf. Bewoners van Mennistenerf en Pennemes betalen voor een kaartje € 2,50, voor gasten kost een kaartje € 5,00. Locatie: H. Gerhardstraat 77, Zaandam.
  • 2de Kans Kunst: pareltjes in de verkoopbij Zaansgroen.Een deel van de opbrengst gaat naar de Huttenbouwdorpen in de Zaanstreek. Om er voor te zorgen dat deze zomeractiviteit in de toekomst door kan blijven gaan, is een gezonde financiële basis nodig. Ook op 13 en 14 juli. De verkoopexpositie is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
  • Kofferbakmarkt bij evenemententerrein De Groene Wig. Tussen 9.30 en 16.00 uur. Toegang is gratis. Locatie: De Balk, Wormer.
  • Parkfestival Onderling Genoegen in het Agathepark Krommenie. Van 13.00 tot circa 17.00 uur is er muziek in de muziektent met optredens van: Concordia Oostzaan, Brassband Eensgezindheid Wormer, Opleidingsorkest en samenspeelgroep Onderling Genoegen, Saens Harmonie Orkest, Alkmaar Brassen Fanfareorkest Onderling Genoegen. De toegang is gratis. Locatie: Eikelaan 51, Krommenie.
  • Zanger/gitarist Ab IJzendoorntreedt op in het Pennemes. Op zijn repertoire staat onder andere muziek van John Denver. Aanvang: 14.15 uur. Zaal open: 13.45 uur. Toegangskaartjes zijn te koop bij de receptie van Mennistenerf. Bewoners van Mennistenerf en Pennemes betalen voor een kaartje € 2,50, voor gasten kost een kaartje € 5,00. Locatie: Bloemgracht 95, Zaandam.
  • Almost ready to take-off in PLAY room. Anne Verhoijsen neemt je mee in het proces van het creëren van een uniek object; een 2 meter lang vliegtuig van keramiek, 90 kilo zwaar wat moet hangen. De lezing is gratis toegankelijk. De galerie is die dag geopend vanaf 13.00 uur. Om 16.00 uur start de lezing. Locatie: Westzijde 99, Zaandam.
Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (3)

Maandag 8 juli

  • Another day in Paradise van Jeanne Zuiderwijk (theatermaker) op de zolder van de 2e verdieping aan het Hembrugterrein. De voorstelling gaat over huiselijk geweld. Maandag is de voorstelling vooral voor zorgverleners, politie en justitie. Met een nagesprek. Op de website vindt je meer informatie. Locatie: Affuitenhal 1/Unit 2.03, Zaandam.

Woensdag 10 juli

  • Zomer-avond concert van Muziekvereniging Apollo Zaandijk in het Koogerpark. Toegang is gratis. Als het regent wordt het concert verplaatst naar het clubgebouw in de Boschjesstraat in Koog aan de Zaan. Het begint om 20.00 uur. Locatie: Kogersluisstraat, Koog aan de Zaan.

Vrijdag 12 juli

  • Orgelconcert Peter Eilanderin de Grote Kerk in Westzaan. Het programma bestaat uit werken van o.a. Bach, Karg-Elert, Widor, Asma en eigen werk. De kerk is open vanaf 19.15 uur. Het optreden begint om 20.00 uur en de toegang is gratis (collecte na afloop). Locatie: Kerkbuurt 37, Westzaan.
Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (4)
  • Food Festival Aan De Zaan in Wormerveer. Met meer dan 80 foodtrucks, livemuziek en volop kinderactiviteiten. Van 16.00 tot circa 23.00 uur. Toegang gratis. Locatie: Zaanbocht, Wormerveer.

Zaterdag 13 juli

  • Open dag Brandweer Wormerveer bij de kazerne. Van 10.00 tot 16.00 uur. Meerdere demonstraties en fototentoonstelling 100 jaar brandweer. Voor jong en oud. Gratis toegang. Locatie: Industrieweg 1c, Wormerveer.
  • Science: Bruisende proefjes met CO2! in het HEMlab. Kids in de leeftijd van 7-14 jaar gaan spannende CO2-proefjes doen met ballonnen, vuur, klimaat en cola. Van 15.00 tot 17.00 uur. Op www.hemlab.nl kan je een kaartje reserveren. Ook 20 juli (andere tijden). Locatie: Barndegat 8, Zaandam.
  • 2de Kans Kunst: pareltjes in de verkoopbij Zaansgroen.Een deel van de opbrengst gaat naar de Huttenbouwdorpen in de Zaanstreek. Om er voor te zorgen dat deze zomeractiviteit in de toekomst door kan blijven gaan, is een gezonde financiële basis nodig. Ook op 14 juli. De verkoopexpositie is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
  • Gewoon Hazes & Friends – Zomerfeest in de Bullekerk. Aanvang 20.00 uur. Een feestavond van Het Gewoon Hazes Koor m.m.v. John de Bever, Jan Vayne, Hessel en Ineke, Davey Bindervoet, TryOut-Band en DJ Hessel Wijkstra (radioNL). Deuren open 19.00 uur. Het is een sta-concert. Een kaartje kost € 26,50 (inclusief reserveringskosten). Met een afterparty vanaf 23.00 uur. Je kan hier een kaartje bestellen.
Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (5)
  • Het ZaanFolk Festival in het Wilhelminapark (’s middags) en Café De Melterij (’s avonds). Er zijn in elk geval 3 podia: de koepel, het hooibalenpodium en het balfolkpodium. Op de website van het festival zijn de laatste ontwikkelingen te volgen.
  • Jubileumuitvoering Het Gilde. Van 10.00 tot ongeveer 16.00 uur. De muzikanten bieden een gevarieerd programma van, zoals ze zelf zeggen, tango tot meezinger. Toegang gratis. Locatie Rosariumplein, Krommenie.
  • ‘Festival op de Dyck’ in Krommeniedijk. Van 19.00 tot 23.00 uur. Het festival vindt plaats op het grasveld naast Dorpshuis De Horn. Entree is gratis. Als het onverhoopt regent dan vindt het evenement plaats in het dorpshuis. Met een optreden van straattheater ‘Op de Dyck’. Daarna optredens van de Cobra Coverband en The Offbeat. Locatie: Krommeniedijk 131, Krommenie.

Zondag 14 juli

  • 2de Kans Kunst: pareltjes in de verkoopbij Zaansgroen.Een deel van de opbrengst gaat naar de Huttenbouwdorpen in de Zaanstreek. Om er voor te zorgen dat deze zomeractiviteit in de toekomst door kan blijven gaan, is een gezonde financiële basis nodig. De verkoopexpositie is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
  • Terug in deprehistorie bij natuurmuseum E. Heimans. Vanaf 11.00 uur kun je met de vrijwilligers van Amathysta terugreizen in de tijd, helemaal terug naar de prehistorie. Kinderen kunnen een mammoetbot beschilderen, een handafdruk maken of een stuk bot uit de ijstijd bewerken. Museumentree is € 2,50 (volwassen begeleiders gratis) en de kosten voor deze activiteit zijn € 3,50 voor kinderen vanaf 3 jaar. Locatie: Thijssestraat 1, Zaandam.

Vrijdag 19 juli

  • De Buurtcamping in zwembad het Zwet gaat om 13.00 uur open. Buurtcamping Wormerland en Scwo hebben het evenment georganiseerd. Een deel van het terrein bij Het Zwet is dan weer omgetoverd tot camping voor en door bewoners uit de gemeente Wormerland. De inschrijving is al gestart. Via dit adres kan je inschrijven. Op deze website kan je nog meer informatie vinden. Locatie: Sternstraat 2, Wormer.

Zaterdag 20 juli

  • Rondleiding bij Fort Krommeniedijk met gidsen Hans en Theo. De rondleiding is van 13.30 – 14.45 uur en deelname kost € 10,00 voor volwassenen en € 6,75 voor kinderen. Je kan je hier aanmelden. Locatie: Lagendijk 22, Uitgeest.
  • Stoom op de Zaan in Wormerveer. Op de Varende Monumenten in Wormerveer. Zaterdag kan je opstappen op de kolengestookte Stoomboot uit 1927 voor een vaart naar de Zaanse Schans en de fabriekswand in Wormerveer. Een kaartje kost zaterdag € 7,00 en zondag de grote rondvaart kosten € 15,00.Stoomboot HMS ELFIN uit 1933 kan je gratis bezichtigen. Locatie: bij de Zaanbrug, Wormerveer.
  • Haltpop 2024 in Topsportcentrum de Koog. Een gevestigd alternatief muziekfestival in de Zaanstreek dat niet alleen podium biedt aan lokaal talent, maar ook aan regionale, nationale en internationale acts.Het festival is vandaag en morgen. Op de website staat de line-up en informatie over kaartverkoop. Locatie: Wezelstraat 7, Koog aan de Zaan.
Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (6)
  • Science: Bruisende proefjes met CO2! in het HEMlab. Kids in de leeftijd van 7-14 jaar gaan spannende CO2-proefjes doen met ballonnen, vuur, klimaat en cola. Van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Op www.hemlab.nl kan je een kaartje reserveren. Locatie: Barndegat 8, Zaandam.

Zondag 21 juli

  • Haltpop 2024 in Topsportcentrum de Koog. Een gevestigd alternatief muziekfestival in de Zaanstreek dat niet alleen podium biedt aan lokaal talent, maar ook aan regionale, nationale en internationale acts.Vandaag de laatste dag. Op de website staat de line-up en informatie over kaartverkoop. Locatie: Wezelstraat 7, Koog aan de Zaan.
  • Stoom op de Zaan in Wormerveer. Op de Varende Monumenten in Wormerveer. Zondag kan je opstappen op de kolengestookte Stoomboot uit 1927 voor een vaart naar het Amsterdamse havengebied. Een kaartje kost zondag € 15,00.Stoomboot HMS ELFIN uit 1933 kan je gratis bezichtigen. Locatie: bij de Zaanbrug, Wormerveer.
Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (7)
  • Koffie-concert met De Zaanse Parelvissers bij De Westertil. Het koffie-concert is onderdeel van een dag vol feestelijkheden. ’s Middags is er een gezellige bingo. Deze dag staat in het teken van het 75-jarig bestaan en is toegankelijk voor alle dorpsgenoten. Een kaartje voor deze dag kost €10,00 en is inclusief koffietafel, concert, bingo, entreekaartje voor het zwembad en alle andere activiteiten van die dag. Locatie: Kemphaanstraat 1a, Wormer.

Vrijdag 26 juli

  • Dansavond met dj Patrickin de Bullekerk. Van 20.30 – 00.00 uur swingen op muziek uit de jaren ’70 en ’80. Kaarten kosten € 10,00 aan de deur. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (8)

Zaterdag 3 augustus

  • Het penseel, de toets in het Weefhuis.Een expositie in het kader van de Hollandse Aquarellisten Kring. De expositie is van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. Ook op zondag. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.

Zondag 4 augustus

  • Het penseel, de toets in het Weefhuis.Een expositie in het kader van de Hollandse Aquarellisten Kring. De expositie is van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.

Zaterdag 31 augustus

  • Kaike en Koiere Jaarmarkt in Zaandijk. Van 10.00 tot 17.00 uur. Lekker slenteren over de historische Lagedijk langs de vele kraampjes en elkaar ontmoeten. Met een uitgebreide selectie aan kraampjes en activiteiten voor jong en oud.
Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (9)
  • Molenvaartocht in het Westzijderveld. Vereniging De Zaansche Molen houdt vaartochten door het Westzijderveld langs de drie prachtige molens van de vereniging. De tocht start bij papiermolen De Schoolmeester aan het Guispad 3 in Westzaan. Er kunnen maximaal 12 personen mee. De kosten voor deze vaartochten: €22,50 voor volwassenen, €17,50 voor kinderen (10-17 jaar) en leden van De Zaansche Molen. De minimum leeftijd voor deze excursie is 10 jaar. Vertrek om 10.00 uur. Je kan hier inschrijven.

Zaterdag 7 september

  • Expositie Mariet Molenaar bij Zaansgroen.Het gaat bij haar werk altijd om wat haar boeit en wat ze mooi vindt. De expositie is van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Ook op 8 september. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.

Zondag 8 september

  • Expositie Mariet Molenaar bij Zaansgroen.Het gaat bij haar werk altijd om wat haar boeit en wat ze mooi vindt. De expositie is van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (10)

Zaterdag 14 september

  • Ontwerp de toekomst van Zaanstad in één dag! Zaanstad bestaat dit jaar 50 jaar en Babel besteedt het hele jaar uitgebreid aandacht aan dit jubileum. Vandaag kunnen studenten en young professionals meewerken aan het ontwerp. Van 11.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur) op de 2e Verdieping, Affuitenhal 1 op het Hembrugterrein (gebouw Magazijn 14) in Zaandam. Deelname is gratis en de voertaal is Engels. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je tijdig aan via het aanmeldformulier (naar beneden scrollen!) op de website. Locatie: Affuitenhal 1 op het Hembrugterrein, Zaandam

Zaterdag 12 oktober

  • Cabaretier Boban Benjamin Braspenningmet Boompje Beestje bij Podium Oost-Knollendam (POOK). ‘Met aanstekelijk enthousiasme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor.’ Aanvang 20.30 uur. Een kaartje kost € 17,50. Op de website staat meer informatie. Locatie: Dorpsstraat 95, Oost-Knollendam.

Zaterdag 26 oktober

  • Bakker & Bakker met Ben je bezopen bij Podium Oost-Knollendam (POOK). ‘Liever een harde grap die raak is, dan een ritueel dansje om de hete brei’ is het mooto van Bakker & Bakker. Aanvang 20.30 uur. Een kaartje kost € 17,50. Op de website staat meer informatie. Locatie: Dorpsstraat 95, Oost-Knollendam.

Check altijd:

Nog meer? Check deZaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

Vanaf 22 juni tot half oktober presenteert Museum of Humanity Zaanse Meesterwerken. De foto’s van Ruben Timman zijn te zien op de panelen rondom het Stadhuisplein en Ebbehout. De expositie is in het kader van 50 jaar Zaanstad. Tientallen inwoners met verschillende culturele en etnische achtergronden worden getoond.

Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (11)

Vanaf 1 juni solo-expositie van Haggith van Hees in expositieruimte ‘De Space’. Maakgemeenschap de Hoop gaat weer nieuw leven blazen in deze expositieruimte. De expositie van Haggith van Hees loopt 2 maanden van waarna een andere creatieveling van de creatieve broedplaats het stokje over zal nemen. De Hoop is een creatieve broedplaats met 160 ateliers. Geopend op werkdagen van 8.30 – 18.00 uur. In het weekend of ’s avonds open op afspraak. Een afspraak maken kan via de website van Haggith van Hees. Locatie: Barndegat 6, Zaandam.

Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (12)

Van 6 juni tot 17 juli is er in de Poelboerderij een fototentoonstelling van Wim Habernickel, de fietsende fotograaf. Er hangen meer dan 40 foto’s die te koop zijn. De Poelboerderij is elke dag open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Locatie: Veerdijk 106, 1531 MB Wormer.

Tot en met eind juli Expositie ’t Inkijkje: Piet Heijnis. Bij FluXus kan je een kijkje nemen bij een van de cursussen van de docenten. Dit keer bij keramiekdocent Piet Heijnis. Werk van zijn cursisten zijn te zien in de overdekte passage van de Verkadefabriek. De passage is open tussen 9.00 uur en 21.00 uur. Toegang is gratis. Locatie: Westzijde 168, Zaandam.

Tot 27 september Expositie Woordschittering van Marloes Beets bij Fluxus. In de gangen van het FluXus gebouw is een verzameling te zien van de mooiste knipgedichten van Woordschittering. Marloes over haar werk: ‘Met grote regelmaat knip ik woorden die me aanspreken uit kranten en tijdschriften en tover ze om tot een nieuw verhaal. Ik maak er gedichten en spreuken van.’ De toegang is gratis. Locatie: Verkadefabriek, Westzijde 168, Zaandam.

De hele zomer is het speciale wandkleed gemaakt door de maakplek “Eindeloos Textiel” bij FluXus te zien bij de Dans Hotspot. Het wandkleed is gemaakt ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Zaanstad. Met maanden van gezamenlijke inspanning hebben de deelnemers van FluXus, met hun passie voor textiel, een indrukwekkend wandkleed van twee bij drie meter gecreëerd. Het Wandkleed is te zien tijdens de openingstijden. Het kunstwerk wacht hier op zijn nieuwe bestemming op een prominente plek in de Zaanstreek, deze wordt binnenkort bekend. Gratis toegang. Locatie: Westzijde 71, Zaandam.

Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (13)

Van 26 juni tot en met 2 september is de solo expositie BinnensteBuiten van Marloes Tol te zien in de Kunstgreep. Het is een bonte verzameling werken. ‘Met als doel je uit te nodigen om even stil te staan en naar binnen te kijken in een tijd en wereld waarin er vanbuiten zoveel gebeurt.’Van pennenstreken tot acryl, keramiek en het geschreven woord, het komt allemaal voorbij in het atrium van De Kunstgreep. Zowel op de begane grond als op de gehele eerste verdieping wordt er geëxposeerd. Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, woensdag van 8.30 tot 19.00 uur en vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Van zaterdag 15 juni tot 12 januari 2025 de expositie Makers van molens in het Molenmuseum. In deze expositie maak je kennis met het veelzijdige ambacht van de molenmakers en de rol die zij spelen bij het in standhouden van onze industriemolens. In de filmzaal draait de film Molenmakers gevraagd; een korte film voor jong en oud over het vak molenmakers. Tijdens de tentoonstelling is het boek Maker van molens met de herinneringen van molenmaker Nico Maas, te koop. Kijk op www.zaanschemolen.nl voor toegangsprijzen. Openingstijden: maart – oktober: dagelijks 10.00 tot 17.00 uur; november – februari: dagelijks 12.00 tot 17.00 uur. Locatie: Kalverringdijk 30 (Zaansche Schans), Zaandam.

Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (14)

Van 4 juni tot en met 4 juli Kunstenaars exposeren voor Anna’s huis. Verschillende kunstenaars uit de Zaanstreek doen mee aan een expositie voor Anna’s huis. Naar aanleiding van het thema ‘Verbinding’ De deelnemers hebben elk in hun eigen stijl en met hun eigen techniek een kunstwerk gemaakt met als thema ‘Verbinding’. De feestelijke opening is op 4 juni om 11.00 uur. Er kan tijdens de expositie worden geboden op de kunstwerken. De opbrengst komt volledig ten goede aan Anna’s huis. Op de website staat meer informatie. Locatie is: Koningin Julianaplein 18, Zaandam.

Van 25 mei tot en met 24 augustus Zonder Haast in Galerie Staphorsius. Een zomerexpositie, zorgvuldig samengesteld met hedendaags realistisch werk. Met werk van onder andere Martin Sijbesma, Paul van Ernich, Romee Kanis, Wilma van Vliet, Meg, Marlies Heere, Ben Bodt en Riejanne Boeschoten. Geopend: dinsdag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Vrije toegang en ruime parkeergelegenheid. Locatie: J.J. Allanstraat 287 b, Westzaan.

Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (15)

Van 17 mei tot en met 3 november ‘In the picture’ in het Honig Breethuis. zijn foto’s te zien van de fraaie historische panden aan de Lagedijk. De foto’s zijn tussen 1900 en 1910 vervaardigd door het fotoatelier H. Sanders & Co. Locatie: Lagedijk 80, Zaandijk.

Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (16)

Samenstelling: Marion Kors op basis van informatie van culturele instellingen en lezers. Ook een activiteit op laten nemen? Mail naaragenda@deorkaan.nl

Waarheen? Vaartocht, Westzaanse bingo, Queer Jongerenavond, Spoorloos, Boekenmarkt ... - De Orkaan (2024)

References

Top Articles
Ward Of Arceuus
Sherman Garnes Cause Of Death
Poe T4 Aisling
It’s Time to Answer Your Questions About Super Bowl LVII (Published 2023)
Craigslist Warren Michigan Free Stuff
Fredatmcd.read.inkling.com
Grand Park Baseball Tournaments
Planets Visible Tonight Virginia
Weekly Math Review Q4 3
Degreeworks Sbu
Trini Sandwich Crossword Clue
Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer, M.W. Craven | 9789024594917 | Boeken | bol
Betonnen afdekplaten (schoorsteenplaten) ter voorkoming van lekkage schoorsteen. - HeBlad
How to Store Boiled Sweets
735 Reeds Avenue 737 & 739 Reeds Ave., Red Bluff, CA 96080 - MLS# 20240686 | CENTURY 21
7 Fly Traps For Effective Pest Control
Blackwolf Run Pro Shop
Boston Gang Map
ARK: Survival Evolved Valguero Map Guide: Resource Locations, Bosses, & Dinos
Wausau Obits Legacy
Costco Great Oaks Gas Price
Craigslist Illinois Springfield
1 Filmy4Wap In
Kentuky Fried Chicken Near Me
Finding Safety Data Sheets
2000 Ford F-150 for sale - Scottsdale, AZ - craigslist
Best Middle Schools In Queens Ny
When His Eyes Opened Chapter 3123
Roseann Marie Messina · 15800 Detroit Ave, Suite D, Lakewood, OH 44107-3748 · Lay Midwife
Uky Linkblue Login
The Venus Flytrap: A Complete Care Guide
Fridley Tsa Precheck
Boondock Eddie's Menu
EST to IST Converter - Time Zone Tool
Murphy Funeral Home & Florist Inc. Obituaries
24 slang words teens and Gen Zers are using in 2020, and what they really mean
Exploring TrippleThePotatoes: A Popular Game - Unblocked Hub
Steven Batash Md Pc Photos
Foolproof Module 6 Test Answers
Studentvue Columbia Heights
20 bank M&A deals with the largest target asset volume in 2023
St Anthony Hospital Crown Point Visiting Hours
Craigslist Central Il
Arnesons Webcam
The Horn Of Plenty Figgerits
The Many Faces of the Craigslist Killer
Playboi Carti Heardle
bot .com Project by super soph
Www.homedepot .Com
Game Akin To Bingo Nyt
Grandma's Portuguese Sweet Bread Recipe Made from Scratch
Unity Webgl Extreme Race
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 6368

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.